Doa Nisfu Sya’ban...

Ya Allah Ya Tuhan pemilik karuniaan yang besar, Ya Allah yang mempunyai kemuliaan dan kebesaran, tiada Tuhan yang disembah dengan sebenar-benarnya dalam wujud ini melainkan Allah hamba saja, tempat sandaran-sandaran hamba-hamba Tuhan yang memohon perlindungan dan dan tempat perlindungan hamba-hamba Tuhan yang mohon keselamatan dan tempat perlindungan hamba-hamba Tuhan yang di dalam ketakutan.

Sekiranya Tuhan hamba telah menulis akan hamba di sisi Tuhan hamba di Luh Mahfuz akan seorang yang banyak dosa, maka hamba mohon penghapusan dari pada hamba dosa-dosa itu dan mohon tetapkan kepada hamba disisi Tuhan hamba sebagai seorang yang berbahagia.

Dan sekiranya Tuhan hamba telah menulis akan hamba di sisi Tuhan hamba dalam Luh Mahfuz sebagai seorang yang selalu berbuat keburukan dan seorang yang disempitkan rezeki, maka hamba mohon hapuskan keburukan itu daripada hamba dan mudahkan rezeki hamba dan hamba mohon tetapkan hamba di sisi Tuhan hamba sebagai seorang yang berbahagia dan seorang yang ditaufikkan dengan kebaikan karena bahwasanya Tuhan hamba telah berfirman dalam kitab yang telah Tuhan hamba turunkan (Alquran) maksudnya: “Allah menghapuskan apa yang Dia hendak hapuskan dan Dia tetapkan apa yang hendak Dia tetapkan dalam suatu kitab dan di sisinya Luh Mahfuz.”

Ya Allah berkat keagungan malamnya dengan malam nisfu sya’ban sebagaimana kegungan ra’jab dengan isra mi’raj dan keagungan ramadhan dengan lailatul qadr. Terimalah segala doa hambaMu ini. Amien Ya Rabbal ‘alamin

Lebih detail lihat di "http://www.serambinews.com/news/sya-ban-keutamaan-yang-terlupakan"
Sumber: serambinews.com

No comments:

Post a Comment